@ daneshamozishal: کانال بسیج دانش آموزی شهید فهمیده منطقه شال در سروش خطر در کمین جوانان :: بسیج دانش آموزی شهید فهمیده منطقه شال

بسیج دانش آموزی شهید فهمیده منطقه شال

مذهبی،فرهنگی، ادبی،علمی، سیاسی ...

بسیج دانش آموزی شهید فهمیده منطقه شال

مذهبی،فرهنگی، ادبی،علمی، سیاسی ...

بسیج دانش آموزی شهید فهمیده منطقه شال

بسم الله الرّحمن الرّحیم ؛ سلام ، همـکاران محترم ! دانش آموزان عزیز!هدف از راه اندازی ایـن وبسایت ارائــه مطالب علمـی، اخـلاقـی، ادبی ،سیاسی و گـزارش ها و مراسم مربوط به آموزش وپرورش، بسیج دانش آموزی...... می باشد. امیدواریم بتــوانیم بــا ارائـه مطالب مفید و سودمند اوقـات پـرباری را بــــرای شما عزیزان فراهم آوریم.
درضمن منتظردریافت مطالب علمی ، اخلاقی و نظـــرات و پیشنهادهای سازنده شما نیــــز می باشیم. باتشکر بسیج دانش آموزی شال


خطر در کمین جوانان

سه شنبه, ۲۶ تیر ۱۳۹۷، ۰۹:۳۸ ق.ظ

گزارش: جذابیت خطرناک گل برای جوانان و نوجوانان


«نسترن فرخه»، خبرنگار انصاف نیوز: گل، علف، وید، گرس، ماریجوانا، نام‌هایی هستند که این روزها از زبان جوانان و نوجوانان زیاد شنیده می‌شوند؛ در صفحات مجازی‌شان کنار اسم‌های بسیاری از آنها تصویری از برگ گیاه ماریجوانا دیده می‌شود، کلاه‌ها و یا تی‌شرت‌هایی با تصویر این برگ را به تن می‌کنند و مثل یک طرفدار پروپا قرص، در همه جا علاقه‌ی خود به این ماده را اعلام می‌کنند. حتی اگر مصرف کننده هم نباشند، از این مد پیروی می‌کنند.

در سال‌های اخیرماریجوانا و مشتقات آن (گل، علف و…) دومین ماده‌ی مصرفی کشور معرفی شده‌ است. چند سالی است که آمار مصرف این ماده در بین جوان‌ها بالا رفته است و حتی از برخی دانش‌آموزان و کارکنان مدارس در مناطق مختلف هم اخباری مبنی بر استفاده‌ی برخی از دانش‌آموزان از این ماده به گوش می‌رسد.

خبرنگاران انصاف نیوز برای گرفتن گزارش تصویری درباره‌ی مصرف گل در بین جوان‌ها و نوجوان‌ها که در ادامه خواهد آمد، به پارک ساعی تهران رفتند؛ جالب آنکه وارد هر گروه دوستانه‌ای در ر‌ده‌ی سنی نوجوانان شدند بعد از شنیدن نام ماده‌ی گل از دهان خبرنگار تقریبا همگی آنها از سر شوخی عکس‌العملی از خود بروز دادند که نشان از آن داشت که اکثر افراد جمع یا تجربه‌ی یک بار مصرف آن را داشته‌اند و یا بیشترشان از نزدیک با این ماده‌ و تمامی حواشی مربوط به آن آشنا بودند.

در محوطه‌ی کتابخانه‌ی پارک ساعی، با جمعی از دختران ۱۷، ۱۸ ساله‌‌‌ی کنکوری مواجه شدیم؛ از آنها در مورد مصرف این ماده سوال کردیم؛ از جمع ۸ نفره‌ی آنها یک نفر تجربه‌ی مصرف مداوم  و دیگری تجربه‌ی یک مرتبه استفاده را داشت؛ این درحالی بود که  در جمع پسران ۱۸ ساله‌ی حاضر در پارک از پنچ نفر، چهارنفر تجربه‌ی مصرف گل را داشتند.

تقریبا اکثر افراد با میانگین سن بین بیست تا سی سالگی حاضر در پارک با این ماده آشنایی داشتند و اکثر آنها حداقل یک بار تجربه‌ی مصرف را داشتند.

جالب آنکه تعدادی از جوان‌ها جلوی دوربین حاضر به فاش کردن آشنایی خود با این ماده نشدند و بعد از اتمام گزارش تصویری از ادعای خود سر باز زدند، از طرفی عده‌ای دیگر علیرغم اینکه تاکنون استفاده نکرده بودند در میان دوستان و همسالان خود به تفاخر از اطلاعاتشان درباره‌ی این ماده سخن می‌گفتند و از این رفتار به نظر می‌رسید که استفاده از این ماده میان نوجوانان نه تنها از قبحی برخوردار نیست بلکه در شمار موضوعات سرگرم کننده و مفرح و قابل افتخار به شمار می‌رود.

نگهبان پارک از سن کم مصرف کنندگان می‌گوید

در مسیری که در پارک طی کردیم، حول و حوش ظهر، تعدادی جوان را دیدیم که  مشغول مصرف گل  و یا حشیش بودند. نگهبان ضلع شرق پارک ساعی در اینباره می‌گوید: «گاهی از دیدن سن کم مصرف کنندگان گل یا حشیش بسیار ناراحت می‌شوم، بارها به کلانتری تماس گرفتم واطلاع دادم ولی یا دیر آمدند و یا وقتی رسیدند جوان‌ها فرار کردند.»

وی ادامه داد: «قبل‌تر اینجا پاتوق فروشندگان ومصرف کنندگان گل بود ولی حالا شرایط بهتر شده اما هنوز هم دختر وپسرهای کم سنی می‌بینم که مصرف می‌کنند.»

والدین از گل چه می‌دانند؟

باتوجه به آنکه خانواده اولین نهاد یک جامعه محسوب می‌شود و یکی از مهم‌ترین بسترهای رشد فرد است، با تعدادی از افرادی که دارای فرزند بودند نیز در این مورد سوال کردیم. اما از تعداد والدینی که در پارک حاضر بودند، کسانی که با این ماده آشنایی داشته باشند بسیار کم بود. این در حالی است که این روزها علاوه بر اینکه میزان مصرف این ماده میان جوانان و نوجوانان بیشتر شده است، میانگین سنی مصرف کنندگان نیز پایین آمده. به این معنی که بخش قابل توجهی از مصرف کنندگان و یا علاقمندان به این ماده نوجوانانی هستند که خانواده‌هایشان آشنایی کافی با آن را ندارند.

باتوجه به گزارش تصویری انصاف نیوز اکثر مادران از گزارش گرفتن اجتناب کردند و آنهایی که حاضر به صحبت با خبرنگار شدند یا فقط نام این ماده را شنیده بودند و یا هیچ اطلاعی از آن نداشتند. یکی از آنها پیرمردی بود که با لبخند گفت: در زمان ما این چیزها نبود و نمی‌دانم اصلا چه ماده‌ای است.

اغلب  کارشناسان از وابستگی ذهنی ایجاد شده برای مصرف کنندگان این ماده خبر داده‌اند که با باور عمومی جوانان و نوجوانان مبنی بر اعتیادآور نبودن آن در تضاد است. صحبت با این افراد و والدینشان، غیبت اطلاع رسانی و آموزش صحیح در این حوزه را نمایان می‌کند.


  • بسیج دانش آموزی شال

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی